אתר אינטרנט עסקי הוא הרבה יותר מקישוט יקר. בעולם שבו יותר מ-95% מהאתרים לא מספקים את הסחורה לבעליהם ולעתים אף מהווים נטל, עלינו לעשות את הבחירה הנכונה כבר מן ההתחלה. הבשורות הטובות – יש הרבה מאוד אפשרויות מעולות.
כתבה זו מהווה המשך לכתבה דברים שאתם חייבים לדעת לפני שאתם בונים אתר לעסק. אם לא קראתם אותה, אני ממליץ בחום לעשות כן מאחר ולפני שאנו מחליטים איזה פלטפורמה אינטרנטית תשמש את העסק שלנו באופן הטוב ביותר, אנו צריכים להבין מהם הדרישות שלנו ולהציב יעדים הגיוניים שגם נעמוד בהם. כפי שהסברתי בכתבה, בניית אתר אינטרנט זה החלק הקל באופן יחסי בשרשרת הפעולות שאנו צריכים לבצע על מנת להגדיל את החשיפה האינטרנטית שלנו בפני לקוחות פוטנציאליים. לאחר שאפיינו את נתח השוק הפוטנציאלי ולאחר וערכנו מחקר מתחרים. הגיע הזמן לגעת בדברים המעניינים – איזה אתר אינטרנט מתאים לכם, או נכון יותר לומר, איזו פלטפורמה אינטרנטית, תייצג את האינטרסים שלכם באופן היעיל ביותר בו כל שקל יהיה שווה יותר.
אם גם אתם, כמוני, מרגישים שאני חופר בנקודה הזאת, זה משום שעסקים רבים אינם מצליחים לעמוד במטרות שלשמן נוצר האתר. ברוב המקרים הדבר נובע מהיעדר תכנון ראוי וביצוע לקוי. מטרתי באתר The-insider.co.il, היא להעלות כתבות ומדריכים שיגרמו לכם לקבל את ההחלטות הנכונות על סמך הניסיון שלי. זכרו, ההצלחה שלכם בעולם האינטרנט תלויה ביישום כל השלבים הבאים באופן קפדני.
- עקרונות לניתוח והבנה של הצרכים שלכם – ותכנון הנכס הדיגיטלי שלכם
- בחירת פלטפורמה לנראות שלכם באינטרנט
- אתרים חינמיים – המדריך הנוכחי
- אתרים בתשלום
- שיווק וקידום באינטרנט
הפלטפורמה הטובה ביותר לאתר האינטרנט של העסק שלכם
לאחר שחקרנו והבנו מה הצרכים והגדרנו את היעדים, הגיע הזמן לעסוק בחלק המעניין ביותר לטעמי – בחירת הפלטפורמה האינטרנטית שלנו. הרבה מאוד בעלי עסקים – גדולים כקטנים, ניצבים בפני השאלה "באיזו פלטפורמה לבחור". ההיצע עצום והעלויות לא משקפות מה טוב יותר או פחות. יתכן שלעסק א' יתאים משהו אחד ולעסק ב' משהו אחר לחלוטין. אני באופן אישי ממליץ להשתמש במספר פלטפורמות עם עדיפות לכלים החינמיים. כבר ראיתי בעלי עסקים שהצליחו לייצר הרבה כסף מפלטפורמות חינמיות. לעתים בהצלחה גדולה הרבה יותר מאלה שבחרו בפלטפורמות מסובכות ויקרות.
האפשרויות החינמיות לבניית אתרים
אני מאמין שכשמדובר בעסק שלנו צריך להשתמש בכלים הטובים ביותר במסגרת התקציב שעומד לרשותנו ושבדרך כלל מה שניתן בחינם לא יספק את הסחורה על הצד הטוב ביותר. אני חייב להודות שלאחר שהכרתי את הכלים החינמיים וראיתי את התוצאות שניתן להשיג מהם, דעתי השתנתה.
ישנן אפשרויות רבות אך ניסיתי להתמקד באיכותיות ביותר שאני מכיר – כאלה עם ערך מוסף, מוכרות, מותאמות למכשירים ניידים וחלקן אף ישימו אתכם באותה שורה עם האתרים היפים והמוצלחים ביותר. אם אתם חושבים ששככתי מישהו, אשמח אם תרשמו על כך בתגובות.
פייסבוק לעסקים
הפלטפורמה שמוכרת לכולנו ומאפשרת ליצור עמוד עסקי בעל אפשרויות מגוונות. אל תתבלבלו, לא מדובר בעמוד פייסבוק רגיל אלא במערכת שמותאמת לעסקים, ביקורות וכדומה ושמאפשרת לכם להעלות פוסטים, כתבות, תמונות, וידאו ועוד. מה שיכול להפוך את הפייסבוק לפלטפורמה מוצלחת היא היכולת למשוך קהל רב, במידה שהתכנים שלכם מעניינים. הפלטפורמה שמוענקת על ידי פייסבוק חינמית לחלוטין ומאפשרת פרסום של עמוד העסק בפלטפורמה של פייסבוק – לפי חתכי אזורים, מאפייני גולשים ועוד. כל עסק צריך לנהל עמוד פייסבוק בלי קשר אם יש לו אתר או שלא.
גוגל לעסקים
ברוכים הבאים לאינדקס הגדול בעולם – ועוד בחינם. גוגל לעסקים עבר (ויעבור) הרבה גלגולים תחת שמות ורעיונות שונים. באמצעות עמוד עסקי מוקפד, תוכלו להציג את העסק שלכם לקהל הרחב – בחינם. מה שמעניין בגוגל לעסקים, היא העובדה שמאחר והאח הגדול (גוגל) הוא גם בעל הפלטפורמה), הסיכוי שלכם לקבל חשיפה אמתית במנועי החיפוש גדול מאוד. כיום תוכלו לראות את דפי העסק של גוגל מופיעים במקומות הראשונים במגוון תחומים. בתמונה המצורפת תוכלו להיווכח בעצמכם כיצד תוצאות החיפוש האורגני בגוגל מראות על העסקים הקרובים אליכם בראש רשימת התוצאות – לאחר המודעות הפרסומיות. מצחיקה אותי המחשבה שכל זה ניתן לכם בחינם… כמו פייסבוק, גם שילוב עמוד עסקי של גוגל עם אתר אינטרנט מוצלח, יכול לעשות את ההבדל בין עסק מרוויח לעוד עסק מדשדש.
Blogger
עוד כלי מבית גוגל. זוהי רשת בלוגים חינמיים בו כל אחד יכול לפתוח בלוג משלו – בחינם. מערכת זו ממש – אבל ממש ידידותית והיא תומכת בעברית באופן מלא. זה עוד כלי שיכול לשרת אתכם. עצתי היא לשלב אותו בתמהיל האתרים שלכם – זה חינם וזה טוב אז למה שלא תיהנו ממנו..?
Wix
כשאומרים אתר חינמי, השם הראשון שעולה לי בראש זה Wix. בניגוד לכל האפשרויות שנדונו, Wix מאפשר לכם לבנות בחינם אתר אינטרנט אמיתי ומעוצב. לא דרושים כישורים מיוחדים על מנת לבנות אתר מרשים מאוד (חוץ משקדנות גבוהה). החיסרון הגדול במערכת היא היעדר תמיכה מספקת בעברית כך שמי שאינו מיומן, יכול להיתקל בקשיים רציניים מאוד (תלונות תוכלו לשלוח אל מי שהחליט שעברית נכתבת מימין לשמאל ולא משמאל לימין…). לצד המסלול החינמי, Wix מציעים מגוון מסלולים – החל מאתר תדמית ועד לחנות מורכבת. העלויות זולות מאוד ביחס לכל אפשרות אחרת.
דרך אגב, ידעתם שמייסדי Wix העולמית הם בעצם חברה ישראליים… בהחלט הצלחה מסחררת.
Webly
אי אפשר שלא להזכיר את הפלטפורמה הנהדרת של Webly בכל פעם שמזכירים את Wix. זהו למעשה המתחרה הישיר של Wix והתכונות ומה שנכתב על Wix כמעט שזהה כעוסקים ב-Webly. עם מסלול מחירים מצחיק ופלטפורמות עשירות – החל מאתר תדמית ועד לחנויות מעוצבות, זו אופציה שבהחלט שווה לשקול. החיסרון הגדול – כמו ב-Wix, התמיכה בשפה העברית בעייתית מאוד וחבל שכך.
WordPress
לא מדובר במערכת הוורדפרס שכולנו מכירים ושמצריכה ידע בבניית אתרים. אלה מערכות דומות באופן כללי פרט לעובדה שב-wordpress.com תוכלו לבנות אתר בעצמכם ואפילו בחינם (wordpress.org לעומת זאת היא המערכת שבאמצעותה בונים את האתרים שדורשים ידע נרחב בבניית אתרים). המערכת מעולה ותומכת בעברית בצורה מושלמת. תוכלו לבחור מבין מגוון עיצובים ותבניות חינמיות לצד אפשרויות בתשלום. זו בהחלט אחת האפשרויות המומלצות.
Tumblr
פלטפורמת בלוגים ששובה את העין. תוכלו להקים אתר בחינם אך לצערי ההתעסקות והידע שנדרשים על מנת להפוך את התבניות לתומכות בשפה העברית עלולים לייאש אתכם.
Ucoz
זוהי מערכת וותיקה שחדרה לישראל בשלוש שנים האחרונות. היא אולי הפלטפורמה שפחות מוכרת ברשימה אך מספקת מגוון עצום של אפשרויות לבניית אתרים מכל הסוגים – החל ממחיר התחלתי של 0 שקלים. לפי דעתי המערכת פחות ידידותית משאר המערכות שהוזכרו עד כה ולכן תצטרכו לשריין לכם כמה שעות טובות והרבה קפה כדי להפיק ממנה את המיטב אבל את מי זה מעניין כל עוד היא בחינם ואפילו תומכת בעברית בצורה מושלמת.
האפשרויות הישראליות לבניית אתרים בחינם
כשזה מגיע לבניית אתרים בחינם, ישנן מגוון אפשרויות ישראליות לא מבוטל. יחד עם זאת, המאמר מתמקד במערכות יציבות ומוכחות בעלות וותק של שנים רבות ויש מעט מאוד אם בכלל אפשרויות תוצרת הארץ שמתקרבות לסטנדרטים הללו ושלא יעלמו בעוד שנה (או פחות מכך). למרות זאת מצאתי לנכון להזכיר את מערכת הבלוגים תפוז ושל סלונה שככל הנראה אינם יתאימו לאתר עסקי אמיתי. כמו כן, 2All מציעה מערכת ששווה לשקול אך ברגע שתתחילו לשלם על השירות כסף, אני מציע לכם בחום לעבור לאתר אישי שתבנו על פי הצרכים שלכם ובאופן עצמאי. ערכתי השוואה בין מערכות האתרים השונות (בניית אתר אישי בכסף כמובן) בכתבה הבאה.
נקודות למחשבה
אני מחזיק בדעה שלהוציא כסף הרבה יותר קל מאשר להכניס ולכן צריך לשקול כל הוצאה בכובד ראש – אחת כמה וכמה כאשר העסק בשלבים התחלתיים. יחד עם זאת, עליכם להימנע מהסתמכות על שם מתחם חינמי שמוצע בחלק מהשירותים שציינתי מפני שכאשר תרצו להשתדרג – והיום הזה יכול להגיע מהר מכפי שאתם חושבים, אתם תרצו לעשות זאת על דומיין משלכם. כל שיהיה עליכם לעשות הוא להעביר את התכנים לפלטפורמה החדשה וכך להרוויח אתר חדש באותה הכתובת שנהנית כבר מוותק וממאמצי הקידום שעשיתם. כדי להוסיף דומיין פרטי (שם מתחם) לפלטפורמות שהוצגו, יהיה עליכם להוסיף מעט כסף אך זו הוצאה מינורית שאתם חייבים לעשות. סעיף זה אינו מתייחס לעמודי העסקים של גוגל ופייסבוק.
כמו בהרבה נושאים בתחום השיווק הדיגיטלי, הייתי בטוח שאסיים את הכתבה עם 600 מילים ולבסוף יצא לי יותר מכפול… לכן בחרתי להקדיש כתבה נפרדת לבחירת הפלטפורמה הדיגיטלית הטובה ביותר עבורכם והפעם בתשלום. וורדפרס? ג'ומלה, דוט נט מג'נטו ועוד אפשרויות במבחן השוואתי בפוסט הבא.
מה אתם חושבים? חושבים ששכחתי משהו, רוצים לשאול, להציע או להגיב? אשמח אם תעשו זאת.
כתיבת תגובה